Festa Major de Blancs i Blaus de Granollers

Aquest any 2015 hem tingut la sort i el plaer de guanyar el concurs públic per a dissenyar la imatge i la comunicació de la Festa Major de Blancs i Blaus de Granollers. Una de les festes de més tradició de catalunya, i l'event més important de la ciutat i de la comarca, que durant 9 dies vesteix la ciutat de dalt a baix gràcies a les més de 60 adaptacions de la imatge que vam realitzar. Hem basat el concepte d’imatge en dues paraules que creiem que resumeixen a la perfecció l’ànima i la Festa de la nostra ciutat: Tradició i Contemporaneïtat. Per explicar i entendre la nostra proposta d’imatge doncs, haurem de viatjar a través d’aquestes dues paraules, a través del temps i a través de la Festa Major.

La part tradicional la trobem al 1963, quan per les portes de la ciutat hi van arribar els primers gegants, anomenats Gegants Vells, en Cosme i la Damiana. Protagonistes de la tradició, aporten al concepte la Festa Major de sempre. Volem reivindicar doncs, la importància d’aquests elements festius tan importants a la cultura catalana. La part més contemporània la trobem a l’any 1983, quan neix la Festa Major moderna, la Festa Major de Blancs i Blaus. Hem volgut representar la importància d’aquestes Colles en dues figures tant indispensables com estimades, tant per les pròpies Colles, com per la ciutat.

Per als Blancs, el llegendari drac anomenat Basser, un dels màxims exponents de la Festa, que porta l’esperada i cantada aigua, i que al cartell també representa a les bèsties de la Festa. Representant als Blaus, en Farras, sens dubte, l’element festiu més recent, però ja un dels més mítics protagonistes, que porta la farra per allà on passa. Així doncs, el cartell que presentem vol ser un viatge a través del temps i a través de la mateixa Festa, on hi conviuen elements tradicionals de ciutat i elements contemporanis. A la vegada, també vol simbolitzar la Festa per a totes les edats que comprèn la ciutat.

L’objectiu era aconseguir una imatge que transmetés les dues paraules que citàvem al principi. Elements tradicionals i contemporanis, amb una imatge moderna, i que sobretot fos especial per la gent de Granollers, i a tots els que estimin aquesta Festa vinguin d’on vinguin.

  • Client Ajuntament de Granollers